Delavnica

Kaj je interier

hour NED. 2.9.2018  | 11 h

Preplet arhitekture in igra vlog

Kako so meščanska stanovanja opremljali nekoč in kakšna je notranja oprema danes? Na razstavi si bomo ogledali makete in fotografije interierjev v stavbah Stanka Kristla. Spoznali bomo nekaj oblikovalskih kosov pohištva, ki so zaznamovali konec šestdesetih let ter sedemdeseta leta prejšnjega stoletja. S preprostim modeliranjem iz papirja bomo izdelali miniaturno pohištvo za maketo stanovanja v merilu 1:50. Spoznavali bomo simbole za opremo in jih narisali v tloris stanovanja Kristlovega bloka v Velenju. Nato pa v večjem merilu z barvnimi trakovi poustvarili taisti tloris.

Kose pohištva iz kartona ilustratorke Anje Držanič bomo s tehniko »naredi sam« (DIY) tudi sestavili. Na zabaven način se bomo učili branja arhitekturnega načrta in z igro domišljije opremljali svoja stanovanja.

Naše prizorišče bo oder – tloris. Z igro različnih zvočnih posnetkov in lastne igre glasov bomo odkrivali arhitekturne elemente in opremo naših sob: škripajoča vrata, dežne kaplje na oknih, drseči koraki po leseni podlagi, premikanje stola, voda v kopalnici, radijski zvoki iz sosednje sobe, brbotanje vode v čajniku, bodisi oddaljeni ulični zvoki.

Ustvarjalnica je prostor zabave, igre, ustvarjanja, spoznavanja in druženja. Prostor, kjer lahko otroci od 5. do 12. leta preživljajo prosti čas v spoznavanju arhitekture, oblikovanja bodisi fotografije.

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

Informacije

Več o razstavi.

01/ 5484 282/280
izobrazevanje(at)mao.si

Organizacija

MAO