• image Razstava BIO 25: Daleč, tako blizu [h2]25.5.-29.10.2017[/h2]Izhodišče bienala je fizično raziskovanje sedmih področij na ozemlju Slovenije, o katerih so na  povabilo bienala razmišljali sodelujoči oblikovalci. Sedem skupin oziroma epizod je raziskovalo različne lokacije: SPROSTITEV PODZEMLJA je postavljena v podzemni svet Županove jame pri Grosuplju, ZAVZETJE GOZDOV v Rožnem studencu pri Kočevju na robu divjega pragozda, PO UTOPIJI se odziva na kmalu zaprto rudniško infrastrukturo v Trbovljah; ČISTO NOVO SOBIVANJE raziskuje propad modernizma v urbanem kontekstu Ljubljane, NOV ZAGON PODEŽELJA se razgleduje po podeželskem igrišču Genterovcev v lendavski pokrajini, vse skupaj pa zaokrožujeta skupini PROŽNOST PRETEKLOSTI na tihem alpskem območju, nekoč divjemu bojišču v okolici Kobarida ter NOVI HEROJI, ki raziskuje migrantstvo z uporabo bližine morje na slovenski obali. Gre za popolnoma svež pristop: mladi, informirani in emancipirani posamezniki, ki so odrasli v sodobnem urbanem modelu, so svoje vrednote prenesli v neurbani prostor. Kustosinji sta Angela Rui in Maja Vardjan. /Razstava/BIO-25-Dalec-tako-blizu_1.aspx 12
  • image Razstava Skupni prostori [h2]14.9.-29.10.2017[/h2]Konstelacija mikrointervencij na Novih Fužinah
    Plan Común in Tiago Torres-Campos so zasnovali pet teras iz opeke, ki so strateško postavljene v soseski in razvijajo uporabo javnega prostora. Mimoidoči lahko ob njih preberejo kratke zgodbe neke mladosti Gorana Vojnovića.
    /Razstava/Skupni-prostori.aspx 12
  • image Razstava Dela Plečnikovih študentov - stoli [h2]6.7.-17.9.2017[/h2]Med Plečnikovimi študenti je najti tiste, ki so zvesto sledili profesorjevemu stilu in druge, ki so svojo pot obrnili v novo smer. Obe struji prikazujemo na primeru stolov njegovih študentov iz našega muzeja. /Razstava/Dela-Plecnikovih-studentov-stoli.aspx 12
  • image Razstava BIO 25: Spremljevalni projekti shirting… (ne)modna zgodba, ki povezuje [h2]17.8.-17.9.2017[/h2]V Mestno galerijo Ljubljana prihaja shirting info point – prostorska lokacija, ki ozavešča javnost o bolj odgovornem načinu oblačenja. Na razpolago je okoli trideseti unikatnih srajc domačih modnih oblikovalcev ter nekaj srajc londonskih oblikovalcev. Vsak uporabnik izbere srajco, jo nosi/shirta deset dni in jo preda naslednjemu. /Razstava/shirting-nemodna-zgodba-ki-povezuje.aspx 12

Thumb image

BIO 25

hour NED. 20.8.2017  | 11 h
Vodstvu po razstavi BIO 25 se bo pridružil arhitekt, kritik, kustos in avtor Miloš Kosec, ki je sodeloval pri epizodi Čisto novo sobivanje, ter predstavil ozadje in svoj vidik sodelovanja na letošnjem bienalu. več »
Thumb image

Delavnica BIO 25

hour NED. 20.8.2017  | 11 h
Z obilo veselja in domišljije bomo spletli posebna pokrivala iz najrazličnejših materialov in pokukali v panonske ravnice, kjer je skupina BIO 25 Nov zagon podeželja raziskovala in ustvarila svoje nove zgodbe. več »
Thumb image

BIO 25

hour NED. 20.8.2017  | 13 h
Po vodenem ogledu razstave BIO 25 v MAO sledi ogled Županove jame pri Grosupljem in instalacije Dana Adlešiča v okviru epizode Sprostitev podzemlja, ki se nahaja v razkošju kraškega sveta. Brezplačen avtobusni prevoz izpred MAO. več »
Thumb image

MAO Šola arhitekture

21.8.-25.8.2017

Kako si zgradimo zavetje v gozdu? Kaj pomenijo ulica, trg, naselje, mesto? Tudi letos v MAO organiziramo počitniško šolo arhitekture, ki bo trajala pet dni od 8.00 do 16.30; ugodnosti za več otrok iz iste družine! več »
Thumb image

Natečaj Muzej nad mestom

Namen natečaja revije Outsider v sodelovanju z MAO in partnerskim podjetjem...
več »


Bodite obveščeni: prijavite se na novice Mao


   

Odpiralni čas

Torek−nedelja:
10.00-18.00
Četrtek:
10.00-20.00
Zaprto: ponedeljek,
1. januar, 1. november in 25. december
Vsako prvo nedeljo v mesecu brezplačen vstop!

KAVARNA MAO

Kje smo?