• image Razstava BIO 25: Daleč, tako blizu [h2]25.5.-29.10.2017[/h2]Izhodišče bienala je fizično raziskovanje sedmih področij na ozemlju Slovenije, o katerih so na  povabilo bienala razmišljali sodelujoči oblikovalci. Sedem skupin oziroma epizod je raziskovalo različne lokacije: SPROSTITEV PODZEMLJA je postavljena v podzemni svet Županove jame pri Grosuplju, ZAVZETJE GOZDOV v Rožnem studencu pri Kočevju na robu divjega pragozda, PO UTOPIJI se odziva na kmalu zaprto rudniško infrastrukturo v Trbovljah; ČISTO NOVO SOBIVANJE raziskuje propad modernizma v urbanem kontekstu Ljubljane, NOV ZAGON PODEŽELJA se razgleduje po podeželskem igrišču Genterovcev v lendavski pokrajini, vse skupaj pa zaokrožujeta skupini PROŽNOST PRETEKLOSTI na tihem alpskem območju, nekoč divjemu bojišču v okolici Kobarida ter NOVI HEROJI, ki raziskuje migrantstvo z uporabo bližine morje na slovenski obali. Gre za popolnoma svež pristop: mladi, informirani in emancipirani posamezniki, ki so odrasli v sodobnem urbanem modelu, so svoje vrednote prenesli v neurbani prostor. Kustosinji sta Angela Rui in Maja Vardjan. /Razstava/BIO-25-Dalec-tako-blizu_1.aspx 12
  • image Razstava Skupni prostori [h2]14.9.-29.10.2017[/h2]Konstelacija mikrointervencij na Novih Fužinah
    Plan Común in Tiago Torres-Campos so zasnovali pet teras iz opeke, ki so strateško postavljene v soseski in razvijajo uporabo javnega prostora. Mimoidoči lahko ob njih preberejo kratke zgodbe neke mladosti Gorana Vojnovića.
    /Razstava/Skupni-prostori.aspx 12
  • image Razstava Pohištvo Articulum [h2]20.4.-2.7.2017[/h2]Leta 1952 sta Edvard Ravnikar in absolvent arhitekture Jurij Jenšterle zasnovala pohištvo Articulum. Ravnikar je patentiral lesno zvezo, ki je omogočala – brez vsake strokovne pomoči – sestavljanje in razstavljanje različnih pohištvenih elementov. /Razstava/Pohistvo-Articulum.aspx 12

Thumb image

BIO 25: Spremljevalni projekti

12.6.-30.6.2017

V Kavarni MAO so na ogled štirje prototipi iz prejšnjih natečajev Festivala lesa. Festival, ki se odvija v Kočevju, spodbuja rabo lesa v vsakodnevnem življenju, njegovo trajnost, njegovo ekonomsko in kakovostno uporabo. Vabljeni na njihov preizkus. več »
Thumb image

Voden ogled BIO 25

hour SOB. 1.7.2017  | 11 h
Na prvem vodenem ogledu se bomo podali na lokacijo epizode Nov zagon podeželja. Vasica Genterovci v bližini Lendave je z zapuščenim supermarketom, ki je včasih predstavljal središče dogajanja v kraju, izhodišče raziskovanja skupine pod vodstvom oblikovalskega studia Mischer'Traxler z Dunaja in raziskovalca hrane Klemna Koširja. več »
Thumb image

Voden ogled

hour SOB. 1.7.2017  | 11 h
Sprehodili se bomo med renesančnimi poslikavami ter se spoznali z rodbino Khisl, ki je grad sezidala v 16. stoletju kot dokaz bogastva in ugleda. Omenili bomo tehniško znamenitost, še delujočo hidroelektrarno iz leta 1897, nastalo za potrebe Papirnice Vevče. več »
Thumb image

Voden ogled BIO 25

hour NED. 2.7.2017  | 11 h
Delavnice z raziskovalcem hrane ponujajo poldnevno kulinarično izkušnjo na lokaciji epizode Nov zagon podeželja v Genterovcih pri Lendavi, z ogledom instalacije avtorjev projekta ter nabiranjem in pripravo užitnih divjih rastlin. več »

Bodite obveščeni: prijavite se na novice Mao


   

Odpiralni čas

Torek−nedelja:
10.00-18.00
Četrtek:
10.00-20.00
Zaprto: ponedeljek,
1. januar, 1. november in 25. december
Vsako prvo nedeljo v mesecu brezplačen vstop!

KAVARNA MAO

Kje smo?