• image Razstava BIO 25: Daleč, tako blizu [h2]25.5.-29.10.2017[/h2]Izhodišče bienala je fizično raziskovanje sedmih področij na ozemlju Slovenije, o katerih so na  povabilo bienala razmišljali sodelujoči oblikovalci. Sedem skupin oziroma epizod je raziskovalo različne lokacije: SPROSTITEV PODZEMLJA je postavljena v podzemni svet Županove jame pri Grosuplju, ZAVZETJE GOZDOV v Rožnem studencu pri Kočevju na robu divjega pragozda, PO UTOPIJI se odziva na kmalu zaprto rudniško infrastrukturo v Trbovljah; ČISTO NOVO SOBIVANJE raziskuje propad modernizma v urbanem kontekstu Ljubljane, NOV ZAGON PODEŽELJA se razgleduje po podeželskem igrišču Genterovcev v lendavski pokrajini, vse skupaj pa zaokrožujeta skupini PROŽNOST PRETEKLOSTI na tihem alpskem območju, nekoč divjemu bojišču v okolici Kobarida ter NOVI HEROJI, ki raziskuje migrantstvo z uporabo bližine morje na slovenski obali. Gre za popolnoma svež pristop: mladi, informirani in emancipirani posamezniki, ki so odrasli v sodobnem urbanem modelu, so svoje vrednote prenesli v neurbani prostor. Kustosinji sta Angela Rui in Maja Vardjan. /Razstava/BIO-25-Dalec-tako-blizu_1.aspx 12
  • image Razstava Skupni prostori [h2]14.9.-29.10.2017[/h2]Konstelacija mikrointervencij na Novih Fužinah
    Plan Común in Tiago Torres-Campos so zasnovali pet teras iz opeke, ki so strateško postavljene v soseski in razvijajo uporabo javnega prostora. Mimoidoči lahko ob njih preberejo kratke zgodbe neke mladosti Gorana Vojnovića.
    /Razstava/Skupni-prostori.aspx 12
  • image Razstava Četrta dimenzija prostora. Eksperimentalna vaja študija arhitekture [h2]6.7.-13.8.2017[/h2]Dinamika, ritem, gibanje, svetloba in sekvence so pojmi, ki združujejo film in arhitekturo. Razstavljena dela študentov arhitekture (od 2. do 5. letnika) so nastala kot interpretacija 20-sekundnih sekvenc kultnih filmov 20. stoletja iz žanra znanstvene fantastike, trilerja in drame. /Razstava/Cetrta-dimenzija-prostora-Eksperimentalna-vaja-studija-arhitekture.aspx 12
  • image Razstava Dela Plečnikovih študentov - stoli [h2]6.7.-17.9.2017[/h2]Med Plečnikovimi študenti je najti tiste, ki so zvesto sledili profesorjevemu stilu in druge, ki so svojo pot obrnili v novo smer. Obe struji prikazujemo na primeru stolov njegovih študentov iz našega muzeja. /Razstava/Dela-Plecnikovih-studentov-stoli.aspx 12

Thumb image

MAO Šola arhitekture

21.8.-25.8.2017

Kako si zgradimo zavetje v gozdu? Kaj so konstrukcije? Kaj pomenijo ulica, trg, naselje, mesto? Kaj podeželje? Tudi letos v MAO organiziramo počitniško šolo arhitekture, ki bo trajala pet dni od 8.00 do 16.30; ugodnosti za več otrok iz iste družine! več »
Thumb image

Voden ogled BIO 25

hour NED. 6.8.2017  | 11 h
Dogodek ponuja poldnevno kulinarično izkušnjo na lokaciji epizode Nov zagon podeželja v Genterovcih pri Lendavi, z nabiranjem, pripravo užitnih divjih rastlin in še več »
Thumb image

BIO 25

hour NED. 20.8.2017  | 11 h
Vodstvu po razstavi se bo pridružil Miloš Kosec, ki je sodeloval pri epizodi Čisto novo sobivanje, in predstavil svoj vidik sodelovanja na letošnjem bienalu. več »
Thumb image

Razstava BIO 25: Spremljevalni projekti

13.7.-3.8.2017

Razstava v Mestni hiši Ljubljana predstavlja rezultate projekta, ki je nastajal v sodelovanju oblikovalskega tima Oloop z jeseniškimi priseljenkami in azilantkami. Obiskovalci si lahko izrišejo načrt za svojo blazino in kar na razstavi oddajo naročilo skupini žensk z Jesenic. več »
Thumb image

Člani skupine za predstavitev Slovenije na La Biennale di Venezia 2018

Na podlagi poziva za sodelovanje je komisar Muzej za arhitekturo in oblikovanje...
več »


Bodite obveščeni: prijavite se na novice Mao


   

Odpiralni čas

Torek−nedelja:
10.00-18.00
Četrtek:
10.00-20.00
Zaprto: ponedeljek,
1. januar, 1. november in 25. december
Vsako prvo nedeljo v mesecu brezplačen vstop!

KAVARNA MAO

Kje smo?