• image Future Architecture Future Architecture Festival [h2]20.9.-30.9.2017[/h2]Rušenje zidov
  Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) predstavlja festival, ki bo zaključil dve leti delovanja istoimenske platforme. Med desetdnevnim dogodkom bodo potekala predavanja, delavnice, filmske projekcije, razstave, pogovori in pop-up dogodki, kjer se bodo zbrali arhitekti, oblikovalci, umetniki in kustosi.
  /Dogodek/Future-Architecture-Festival_1.aspx 11
 • image Razstava BIO 25: Daleč, tako blizu [h2]25.5.-29.10.2017[/h2]Izhodišče bienala je fizično raziskovanje sedmih področij na ozemlju Slovenije, o katerih so na  povabilo bienala razmišljali sodelujoči oblikovalci. Sedem skupin oziroma epizod je raziskovalo različne lokacije: SPROSTITEV PODZEMLJA je postavljena v podzemni svet Županove jame pri Grosuplju, ZAVZETJE GOZDOV v Rožnem studencu pri Kočevju na robu divjega pragozda, PO UTOPIJI se odziva na kmalu zaprto rudniško infrastrukturo v Trbovljah; ČISTO NOVO SOBIVANJE raziskuje propad modernizma v urbanem kontekstu Ljubljane, NOV ZAGON PODEŽELJA se razgleduje po podeželskem igrišču Genterovcev v lendavski pokrajini, vse skupaj pa zaokrožujeta skupini PROŽNOST PRETEKLOSTI na tihem alpskem območju, nekoč divjemu bojišču v okolici Kobarida ter NOVI HEROJI, ki raziskuje migrantstvo z uporabo bližine morje na slovenski obali. Gre za popolnoma svež pristop: mladi, informirani in emancipirani posamezniki, ki so odrasli v sodobnem urbanem modelu, so svoje vrednote prenesli v neurbani prostor. Kustosinji sta Angela Rui in Maja Vardjan. /Razstava/BIO-25-Dalec-tako-blizu_1.aspx 12
 • image Razstava Skupni prostori [h2]14.9.-29.10.2017[/h2]Konstelacija mikrointervencij na Novih Fužinah
  Plan Común in Tiago Torres-Campos so zasnovali pet teras iz opeke, ki so strateško postavljene v soseski in razvijajo uporabo javnega prostora. Mimoidoči lahko ob njih preberejo kratke zgodbe neke mladosti Gorana Vojnovića.
  /Razstava/Skupni-prostori.aspx 12
 • image Razstava Plečnikovi študenti in drugi jugoslovanski arhitekti v Le Corbusierovem ateljeju [h2]21.9.-10.12.2017[/h2]Plečnikovi študenti so se hitro, že v dvajsetih, navdušili nad Le Corbusierovimi idejami, jih sprejeli in uporabljali, vendar so bili do njih tudi kritični ter so se, prvi že sredi petdesetih let, od njih odvrnili. /Razstava/Plecnikovi-studenti-in-drugi-jugoslovanski-arhitekti-v-Le-Corbusierovem-ateljeju.aspx 12
 • image Razstava Simbiocen [h2]31.8.-1.10.2017[/h2]Odkrivanje novih krajin sobivanja
  Simbiocen je nomadska platforma, ki želi izzvati naše sposobnosti oblikovanja del, ki segajo onkraj antropocentrične, kapitalistične produkcije našega vsakdana. Nenehno razvijajoča se platforma raziskuje zmožnosti za sodelovanje med različnimi živimi bitji in išče načine za oblikovanje simbiotičnih ekosistemov obstoječih situacijah.
  /Razstava/Simbiocen.aspx 12

Thumb image

Konferenca

21.9.-21.9.2017

Namen simpozija, ki ga organizira Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo v sodelovanju z Matejo Kurir, je omogočiti kritično razpravo in s teoretiki in praktiki, kot so Mladen Dolar, Hilde Heynen, Teresa Stoppani, Sven-Olov Wallenstein, razmišljati o prepletenem odnosu med oblastjo in arhitekturo. več »
Thumb image

Celodnevni program

hour NED. 24.9.2017  | 10 h
Posebno celodnevno doživetje za vso družino se bo na pobudo podjetja Petrol, d.d. odvijalo v prijetnem ambientu edinega renesančnega gradu v Ljubljani, kjer bomo z vodenimi ogledi, otroškimi delavnicami, predavanji raziskovali letošnjo izdajo najstarejšega bienala oblikovanja - BIO 25: Daleč, tako blizu. več »
Thumb image

Voden ogled BIO 25

hour NED. 24.9.2017  | 11 h
Dogodek ponuja poldnevno kulinarično izkušnjo z raziskovalcem hrane Klemnom Koširjem na lokaciji epizode Nov zagon podeželja v Genterovcih pri Lendavi. Pridružite se nabiranju ter pripravi užitnih divjih rastlin in še več »
Thumb image

Arhitektura v živo

hour ČET. 28.9.2017  | 17 h
Plečnik je v nasprotju s tedaj običajnimi mrtvašnicami zasnoval Vrt vseh svetih, kompleks samostojno stoječih mrliških vežic v zavetju drevja in grmičevja po zgledu antičnih vrtov edikul. več »
Thumb image

Sodelujte v delavnicah Future Architecture Festivala

Pridružite se Anji Humljan na participatorno čutno usmerjeni delavnici,...
več »


Bodite obveščeni: prijavite se na novice Mao


   

Odpiralni čas

Torek−nedelja:
10.00-18.00
Četrtek:
10.00-20.00
Zaprto: ponedeljek,
1. januar, 1. november in 25. december
Vsako prvo nedeljo v mesecu brezplačen vstop!

KAVARNA MAO

Kje smo?