• image Razstava Živeti z vodo [h2]26.5.-25.11.2018[/h2]MAO bo na 16. mednarodni razstavi arhitekture La Biennale di Venezia predstavil projekt, ki odgovarja na vprašanja, kakšen je odnos med vodo in arhitekturo danes, kako so na to vplivala zgodovinska dejstva ter kako vodo v prihodnosti pripeljati v ospredje sprejemanja odločitev. ČET. 24.5.2018 | 14 h /Razstava/Ziveti-z-vodo.aspx 12
 • image Prodajna razstava Made in Slovenia [h2]11.5.-31.12.2018[/h2]S prodajno razstavo v prostorih projektne pisarne Centra za kreativnost v Mariboru predstavljamo dobre prakse slovenskih oblikovalcev in podjetij, ki delujejo v kreativnem sektorju, in ustvarjamo kolekcijo, ki bo prepoznana kot dobro slovensko oblikovanje. /Razstava/Made-in-Slovenia.aspx 12
 • image Razstava Stanko Kristl, arhitekt [h2]19.12.-30.9.2018[/h2]Humanost in prostor
  Stanko Kristl, arhitekt, profesor, raziskovalec, inovator, humanist, akademik ter nenehni kritik in sooblikovalec vsakdana, sodi danes med najvidnejše slovenske arhitekte; njegova dela so ob svojem nastanku vznemirjala tako domačo kot mednarodno javnost – in tako je še danes.
  /Razstava/Stanko-Kristl-arhitekt.aspx 12
 • image Razstava Igra - IgraČe [h2]15.5.-1.7.2018[/h2]Razstavljene igrače so del zbirke MAO in tvorijo pomembno poglavje slovenske oblikovalske dediščine; njihova pridobitev je povezana z začetki Bienala industrijskega oblikovanja (BIO) v šestdesetih letih in do konca devetdesetih let, kjer so bile postavljene na ogled, mnoge od njih pa so bile tudi nagrajene. /Razstava/Igra-IgraCe.aspx 12
 • image Razstava Skupni prostori [h2]14.9.-31.12.2018[/h2]Konstelacija mikrointervencij na Novih Fužinah
  Plan Común in Tiago Torres-Campos so zasnovali pet teras iz opeke, ki so strateško postavljene v soseski in razvijajo uporabo javnega prostora. Mimoidoči lahko ob njih preberejo kratke zgodbe neke mladosti Gorana Vojnovića.
  /Razstava/Skupni-prostori.aspx 12

Thumb image

Voden ogled

hour NED. 27.5.2018  | 11 h
Razstava predstavlja bogati univerzum arhitekta in je organizirana v štiri bistvene tematske sklope: Bivanje, Šolanje, Zdravje in Spomin. Po razstavi nas bo popeljala umetnostna zgodovinarka Katarina Metelko. več »
Thumb image

Arhitektura v živo

hour ČET. 31.5.2018  | 17 h
Blok, v Velenju je bil zgrajen leta 1964, je rezultat Kristlovega večletnega raziskovanja mej ekonomičnega, funkcionalnega in humanega v kolektivni stanovanjski gradnji ter prikazuje temeljne značilnosti njegovega projektiranja. več »
Thumb image

Predavanje

hour ČET. 31.5.2018  | 19 h
Predavanje kustosov bo v Galeriji Velenje bo skozi prizmo razstave, ki je razdeljena v štiri tematske sklope - Bivanje, Šolanje, Zdravje in Spomin, predstavilo širši vidik Kristlovega ustvarjanja. več »
Thumb image

Vabilo na natečaj

Letošnji natečaj širi poznavanje povezanosti vode z mestom z vidika globalnih klimatskih sprememb in s tem povezanimi poplavami, sušami in drugimi pojavi. Tokratna tema so »MODRO-ZELENA MESTA«. Rok za oddajo je 25. maj 2018. več »
Thumb image

Odprta je Projektna pisarna Centra za kreativnost v Mariboru

Prejšnji petek smo na Partizanski cesti 11 otvorili prostore Centra za...
več »


Bodite obveščeni: prijavite se na novice Mao


   

Odpiralni čas

Torek−nedelja:
10.00-18.00
Zaprto: ponedeljek,
1. januar, 1. november in 25. december
Vsako prvo nedeljo v mesecu brezplačen vstop!

KAVARNA MAO

Kje smo?