• image Razstava Stanko Kristl, arhitekt [h2]19.12.-27.5.2018[/h2]Humanost in prostor
  Stanko Kristl, arhitekt, profesor, raziskovalec, inovator, humanist, akademik ter nenehni kritik in sooblikovalec vsakdana, sodi danes med najvidnejše slovenske arhitekte; njegova dela so ob svojem nastanku vznemirjala tako domačo kot mednarodno javnost – in tako je še danes. Kot arhitekt v najširšem smislu si Stanko Kristl skozi svoje projekte in raziskave neprestano zastavlja temeljno vprašanje arhitekture: kaj je arhitektura v odnosu do človeka? Kustosi razstave so Tadej Glažar, Tina Gregorič in Maja Vardjan.
  /Razstava/Stanko-Kristl-arhitekt.aspx 12
 • image Razstava (Ne)Uresničeni parlament [h2]22.12.-4.3.2018[/h2]V grajski kapeli je na ogled razstava na temo parlamenta. Gre za zadnjo razstavo v ciklu razstav Plečnikovi študenti v zbirkah MAO, na njej pa so v ospredju neuresničeni projekti slovenskega parlamenta in stavba parlamenta arhitekta Vinka Glanza. /Razstava/NeUresniceni-parlament.aspx 12
 • image Razstava Estetika potrošnje v socializmu [h2]15.12.-23.2.2018[/h2]Izbor madžarskih in slovenskih tržnih in filmskih plakatov iz šestdesetih in sedemdesetih let 20. stoletja. V obdobju socializma si je tako v Jugoslaviji (predvsem v Sloveniji) kot tudi na Madžarskem tržni plakat večjo prisotnost na ulici – mestu svojega komuniciranja – izboril šele v šestdesetih letih, k čemur so pripomogle določene ekonomsko-politične spremembe. Razstava je na ogled v Kulturnem centru Veleposlaništva Madžarske. /Razstava/Estetika-potrosnje-v-socializmu.aspx 12
 • image Razstava Skupni prostori [h2]14.9.-31.12.2018[/h2]Konstelacija mikrointervencij na Novih Fužinah
  Plan Común in Tiago Torres-Campos so zasnovali pet teras iz opeke, ki so strateško postavljene v soseski in razvijajo uporabo javnega prostora. Mimoidoči lahko ob njih preberejo kratke zgodbe neke mladosti Gorana Vojnovića.
  /Razstava/Skupni-prostori.aspx 12

Thumb image

Razstava

17.1.-4.2.2018

Vabljeni na ogled predstavitve arhitekturno krajinskih natečajev za Projekt reševanja prostorske problematike Zavoda za prestajanje kazni zapora Ljubljana in Zavoda za prestajanje kazni zapora Ig. več »
Thumb image

Vabilo na natečaj

12.1.-25.2.2018

MAO vabi posameznike in ustanove k prijavi projektov v nastajanju, eksperimentov in tekočih raziskav na področju arhitekture, oblikovanja in fotografije. Namen je izbrati novejše projekte, ki bodo s krajšimi razstavami predstavljeni v okviru programa muzeja. več »
Thumb image

Voden ogled

hour NED. 21.1.2018  | 11 h
Kot arhitekt v najširšem smislu si Stanko Kristl skozi svoje projekte in raziskave neprestano zastavlja temeljno vprašanje arhitekture: kaj je arhitektura v odnosu do človeka? Po razstavi nas bo popeljala kustosinja Maja Vardjan. več »
Thumb image

Delavnica

hour NED. 21.1.2018  | 11 h
Imenitne prostorske risbe arhitekta Stanka Kristla bodo izhodišče našega raziskovanja - kako narisati globino in kako ujeti pogled v prostoru. Ustvarili bomo svojo ulico in spoznavali, kako ljudje vidimo prostor ter raziskovali, če so res svetli predmeti videti bližje kot temni? več »
Thumb image

BIO 25 na seznamu 10 najboljših razstav leta 2017

Uredništvo revije Metropolis Magazine je razstavo BIO 25: Daleč, tako...
več »


Bodite obveščeni: prijavite se na novice Mao


   

Odpiralni čas

Torek−nedelja:
10.00-18.00
Zaprto: ponedeljek,
1. januar, 1. november in 25. december
Vsako prvo nedeljo v mesecu brezplačen vstop!

KAVARNA MAO

Kje smo?