• image Razstava Skupni prostori [h2]14.9.-29.10.2017[/h2]Konstelacija mikrointervencij na Novih Fužinah
  Plan Común in Tiago Torres-Campos so zasnovali pet teras iz opeke, ki so strateško postavljene na različnih lokacijah v soseski ter razvijajo uporabo javnega prostora in povezavo z okolico. Ob njih lahko mimoidoči preberejo kratke zgodbe pisatelja Gorana Vojnovića.
  /Razstava/Skupni-prostori.aspx 12
 • image Razstava Soseske in ulice [h2]17.5.-20.11.2016[/h2]Vladimir Braco Mušič in arhitektura velikega merila
  Projekti sosesk v Ljubljani (BS-7), Splitu (Split 3) in Mariboru (Maribor–Jug) so sinteza mnogoterih urbanističnih principov, temelječih na domačih in mednarodnih izkušnjah. Ob razstavi je izšla knjiga, vrstijo se vodeni ogledi in delavnice, napovedujemo pa tudi debate.
  /Razstava/Soseske-in-ulice.aspx 12
 • image Razstava TBI: mladi, mesto in dediščina [h2]10.8.-16.10.2016[/h2]Kako lahko vplivi mladih v lokalni skupnosti preidejo od ustvarjanja posamičnih mladinskih zatočišč k soustvarjanju celotnega mestnega prostora? Na vprašanje odgovarja razstava s prikazom primera urbanizma od spodaj navzgor, ki išče rešitve za izzive Idrije in njene dediščine. /Razstava/TBI-mladi-mesto-in-dediscina_1.aspx 12
 • image Razstava Dom v Arzenalu [h2]28.5.-27.11.2016[/h2]Kurirana knjižnica na temo doma in bivanja je reakcija na temo 'Poročanje s fronte', kustosa letošnjega bienala Alejandra Aravene ter naslavlja tematiko doma in bivališča kot ključnega družbenega in okoljskega problema današnjega časa. Kustosa sta Tina Gregorič in Aljoša Dekleva. /Razstava/Dom-v-Arzenalu.aspx 12
 • image Razstava Nacionalni muzeji Slovenije [h2]17.5.-30.9.2016[/h2]Z izbranimi podobami iz bogatih in raznolikih muzejskih zbirk se na muzejski ploščadi pred Slovenskim etnografskim muzejem predstavlja 12 slovenskih državnih muzejev ter izpostavlja pomen medsebojnega sodelovanja in soustvarja urbano kulturno krajino. /Razstava/Nacionalni-muzeji-Slovenije.aspx 12

Thumb image

Predstavitev knjige

30.8.2016

Vladimir Braco Mušič in arhitektura velikega merila
Katalog na 237 straneh, z bogatim slikovnim gradivom in strokovnimi teksti avtorjev istoimenske razstave raziskuje življenje in delo arhitekta ter urbanista Vladimirja Braca Mušiča. Na voljo v MAO muzejski in spletni trgovini! več »
Thumb image

MAO Šola arhitekture

12.10.-21.6.2017

Mala šola arhitekture tudi letos vabi k vpisu mlade ustvarjalce! Otroci, stari od 6 do 12 let, na učnih urah spoznavajo arhitekturo, urbanizem in oblikovanje z najrazličnejših vidikov. Pouk poteka ob sredah ob 16.45. Pridružite se ustvarjalnemu in zabavnemu preživljanju prostega časa! več »
Thumb image

Voden ogled

hour SOB. 1.10.2016  | 11 h
Vabljeni v grad Fužine, kjer domuje MAO. Sprehodili se bomo med renesančnimi poslikavami ter se spoznali z rodbino Khisl, ki je grad sezidala v 16. stoletju. V naslednjih obdobjih je grad večkrat zamenjal lastnike, kar se je odražalo tudi v stavbni strukturi. več »
Thumb image

Druženje

hour ČET. 6.10.2016  | 15 h
MAO se je letos pridružil rekreativno-športno-kulturno-zabavni prireditvi Fužinetlon 2016, ki ga prireja skupaj s Svetom Četrtne skupnosti Moste (ČS Moste) in Društvom SPM. Predstavili bomo svoje izobraževalne in razstavne programe ter izvedli delavnico filcanja, ki je primerna za vse generacije. več »
Thumb image

E-knjiga O informacijskem oblikovanju

MAO je s soizdajateljem Društvom Pekinpah izdal elektronsko knjigo O...
več »


Bodite obveščeni: prijavite se na novice Mao


   

Odpiralni čas

Torek−nedelja:
10.00-18.00

Zaprto: ponedeljek,
1. januar, 1. november in 25. december
Vsako prvo nedeljo v mesecu brezplačen vstop!

Kje smo?