Thumb

Odprta je Projektna pisarna Centra za kreativnost v Mariboru

Prejšnji petek smo v družbi ministra za kulturo RS Antona Peršaka na Partizanski cesti 11 otvorili prostore Centra za kreativnost in predstavili ekipo in delovanje centra. Otvorili pa smo tudi prodajno razstavo v spreminjanju Made in Slovenia, ki predstavlja dobre prakse slovenskih oblikovalcev in podjetij.

Projektna pisarna bo tako odslej prostor z različnimi dogodki, med katerimi bodo različne delavnice, predavanja, okrogle mize in drugo. Prvi od teh prihaja že ta četrtek.

Preverite utrinke z otvoritve>>

Thumb

Aktualni javni naročili

Muzej za arhitekturo in oblikovanje je v ponedeljek, 14. maja 2018, objavil dve javni naročili. Predmet prvega je analiza kulturnega in kreativnega sektorja (KKS), podpornih politik za KKS, razvojnih potencialov ter delovanja in uspešnosti Centra za kreativnost; predmet drugega pa je vodenje projektne pisarne Centra za kreativnost (CzK).

Več na Portalu javnih naročil>>

Thumb

PODIM 2018

PODIM - najvplivnejša start-up konferenca v evropski Jadranski regiji in na področju Zahodnega Balkana. 15. in 16. maja 2018 se je bo udeležilo 200+ najobetavnejših startupov iz regije, 100+ investitorjev iz vsega sveta in 150+ predstavnikov velikih uveljavljenih podjetij iz regije in širše.

Startupi se bodo za pozornost investitorjev potegovali na PODIM Challenge 'pitching' tekmovanju in se v okviru PODIM 1:1 ARENE srečevali s potencialnimi investitorji, predstavniki korporacij in drugimi potencialnimi strateškimi partnerji iz vrst PODIM govorcev, strokovnjakov, vlagateljev...

Letos prvič bo kulturni in kreativni sektor na PODIM-u predstavljal tudi Center za kreativnost!

Več o konferenci>>

Thumb

Predavanje in delavnica z Davidom Parrishem

Mednarodno priznan govorec in svetovalec na področju na področjih kreativnega sektorja David Parrish bo na Kreativnem pospeševalniku predstavil, kako lahko ustvarjalci, umetniki, managerji in kulturne organizacije uporabimo poslovne metode dela za doseganje lastnih vrednot in ciljev.

Predstavil bo različne primere kreativnih podjetij in ustvarjalcev, ki so uspešno združili svoje talente s poslovnim razmišljanjem.

Skozi interaktivno delavnico bomo raziskali, kako lahko svoje ustvarjalne talente združimo s tehnologijo ter različnimi poslovnimi metodami dela. Ob zaključku delavnice bomo imeli izdelan kratek akcijski načrt s katerim bomo v prihodnosti lažje sledili zadanim poslovnim ciljem.

Več>>

1 2 3 4 5  ...