Thumb

Novosti v knjižnici MAO

Knjižnica MAO je v prostorih Fužinskega gradu od leta 1992 dalje, od lani pa se nahaja v prenovljenih prostorih v pritličju gradu Fužine. Zimske knjižnične novosti se posvečajo področju fotografije, tako na primer v Anthropocene avtorji v fotografiji dokumentirajo skrajno negativen človeški vpliv na naš planet, knjiga Fotografija spreminja vse pa raziskuje vpliv fotografije na našo kulturo in življenje.

Preverite novosti>>

Thumb

Prosto delovno mesto: Organizator stikov z javnostmi in promocijo - m/ž

Muzej za arhitekturo in oblikovanje objavlja prosto delovno mesto ORGANIZATOR STIKOV Z JAVNOSTMI IN PROMOCIJO - M/Ž. Vse zainteresirane vabimo, da oddajo prijavo.

Naziv delovnega mesta:
ORGANIZATOR STIKOV Z JAVNOSTMI IN PROMOCIJO - M/Ž

Rok za prijavo:
15. Marec 2019

Kontaktna oseba:
Tanja Vergles, telefon: 01 54 84 270 oz po el. naslovu mao@mao.si.

Podroben opis delovnega mesta:
posredovanje informacij posameznikom in sredstvom javnega obveščanja, oblikovanje primernih strokovnih muzejskih promocijskih programov (v sodelovanju s kustosi in vodjo trženja), priprava tiskovnih konferenc, priprava poročil in medijskih prispevkov, propagiranje muzejske dejavnosti v medijih, objavljanje poljudnih besedil o muzejskih vsebinah, priprava besedil in fotografij za objavo v medijih, pridobivanje novih znanj s področja sodobnih medijev in področja muzeja, urejanje muzejskih spletnih strani, priprava promocijskih orodij (tudi v tujih jezikih), ostala strokovna dela, priprava politike razvoja stikov z javnostmi, priprava načrta trženja in komuniciranja (s kustosi in vodjo trženja), priprava načrta oglaševanja (v sklopu načrta trženja), priprava analiz trga (skupaj s kustosom pedagogom in ostalimi zaposlenimi, ki delajo z obiskovaci), sodelovanje pri pripravi strateškega načrta in drugih skupnih dokumentov muzeja, ki se navezujejo na trženje in promocijo, sodelovanje pri postavitvi stalnih in občasnih (lastnih in gostujočih) razstav, iskanje in izbor promocijskih medijev (tiskani, elektronski,...), vodenje seznamov obiskovalcev, skupin in članov muzejskega kluba, sodelovanje s sorodnimi službami doma in v tujini, priprava mednarodnih muzejskih projektov, seznanjenost in usklajenost z delom kustosov, posebno kustosa pedagoga.

Zahtevana izobrazba:
170 visokošolska 2.stopnje, visokošolska univerzitetna (prejšnja) ipd., 310 Družbene vede (podrobneje neopredeljeno)

Alternativna izobrazba:
170 visokošolska 2.stopnje, visokošolska univerzitetna (prejšnja) ipd., 220 Humanistika (podrobneje neopredeljeno)

Trajanje zaposlitve:
od 1. Maj 2019 do 31. December 2021

Delovne izkušnje:
6 mesecev

Poskusno delo:
3 mesece

Znanje jezikov:
AN - angleški jezik razumevanje-tekoče, govorjenje-tekoče, pisanje-tekoče, SL -slovenski jezik razumevanje-tekoče, govorjenje-tekoče, pisanje-tekoče

Računalniška znanja:
1 - urejevalniki besedil - 2 - zahtevno, 2 - delo s preglednicami - 2 - zahtevno, 4 - delo z bazami podatkov - 2 - zahtevno, 5 - programiranje - 1 - osnovno, 6 – poznavanje računalniških omrežij - 2 - zahtevno, 7 - poznavanje operacijskih sistemov - 2 -zahtevno, 3 - računalniško oblikovanje - 1 - osnovno

Drugi pogoji:
delovno področje muzeja, humanistična, organizacijska ali komunikološka smer, sposobnost za timsko delo, samostojno odločanje, organizacijske sposobnosti, samoiniciativnost, komunikativnost, sposobnost pisnega in ustnega izražanja, inovativnost pri iskanju novih možnosti s področja oglaševanja in promocije, kreativnost, zaželen vozniški izpit B kategorije

Prijave s prilogami sprejemamo do vključno 15. marca 2019 na elektronski naslov: mao@mao.si.

Več>>

Thumb

Mesec kulture 2019: Teden odprtih vrat muzejev in galerij

Pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Ljubljani že 17. leto zapored poteka Mesec kulture. V tem mesecu je za študente pripravljen pester nabor kulturnih dogodkov in brezplačen ogled gledališčnih predstav ter muzejev.

V tednu med 11. in 17. marcem pa bo potekal teden odprtih vrat muzejev in galerij. Vabljeni, da v tem času obiščete katero izmed kulturnih ustanov.

V MAO nas lahko obiščete torka do nedelje med 10.00 in 18.00 uro, kjer sta za študente brezplačno na ogled razstavi Živeti z vodo - južni rob Ljubljane in Gondola Oskarja Kogoja.

Vabljeni!

Thumb

Prodaja Pečenega pohištva

Prijatelji, znanci in ljubitelji pečenega pohištva vabljeni v torek, 5. marca od 17.00 v Poligon, kjer avtorici projekta Nina Mršnik in Nuša Jelenec pripravljata prodajni dogodek izdelkov iz pečene plastike.

Izdelki so iz razstave Pečeno pohištvo, ki je bila na ogled v MAO.

Pridite in si kupite stolček, plastično ploščo ali pa si naročite svoj kos pečenega pohištva.

Več>>

1 2 3 4 5  ...