Thumb

Zmagovalne fotografije natečaja Fotozgodba naše soseske

Natečaj Fotozgodba naše soseske, ki je potekal ob razstavi Soseske in ulice, je uspešno zaključen. Organiziral ga je Urbanistični inštitut Republike Slovenije (UIRS) v okviru mednarodnega projekta Humana mesta: izzivanje merila mesta (Ustvarjalna Evropa 2014–2020) in v sodelovanju z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje (MAO) ter lokalno iniciativo Skupaj na ploščad! Nanj je prispelo več kot 170 fotografij, ki prikazujejo bivalna okolja skozi fotografski objektiv tako, kot jih vidimo njihovi prebivalci in uporabniki. Fotografije skupaj s podnapisi odpirajo nove poglede na mestne prostore v slovenskih in drugih mestih in na življenje, ki poteka v njih! več>>

Mednarodna žirija je izbrala zmagovalne fotografije, ki bodo natisnjene v obliki razglednic. Oglejte si jih tukaj!

Thumb

Podobe Slovenije v obdobju narodnega prebujenja

Izšla je knjiga Podobe Slovenije v obdobju narodnega prebujenja - Upodobitve slovenskih krajev iz sredine 19. stoletja avtorja dr. Ivana Stoparja. Knjiga obsega 256 strani albumskega formata (27 x 20 cm), natisnjena je na voluminoznem papirju in vložena v potiskano zaščitno kaseto. Izdali smo jo v sozaložništvu z Umetniškim kabinetom Primož Premzl.

Več informacij v zloženki>>

Naročite jo lahko preko zloženke/naročilnice, kmalu pa tudi v spletni in trgovini MAO.

Thumb

MAO se pridružuje programu pripravništva Università IUAV di Venezia

Pripravništvo je del mednarodnega študija kustosov za arhitekturo in oblikovanje, ki se bo začel aprila 2017 in bo trajal eno leto.

Pripravništvo za študente s področja kuratorstva, vodenja razstav, priprave razstav in raziskovanja bo študentom omogočalo spoznavanje profesionalnega in strokovnega mednarodnega okolja in bo trajalo tri mesece.

MAO se tako pridružuje naboru ustanov iz vsega sveta, ki bodo del programa pripravništva Università IUAV di Venezia. Med njimi so tudi MoMA - Museum of Modern Art, New York, Museum, Art, Architecture and Technology (MAAT), Lisbon, MAXXI, Rome in Triennale di Milano.

Università Iuav di Venezia je ena od prvih italijanskih arhitekturnih šol, ustanovljena pa je bila leta 1926.

Thumb

Kultni plakati

Matjaž Vipotnik, Maja Gspan, Uroš Vagaja Preverite celotno izbiro reprodukcij in originalnih plakatov slovenskih oblikovalcev v različnih formatih!

Več>>

1 2 3 4 5  ...