Thumb

BIO 25 na Practicing Design

Kustosinja Maja Vardjan bo na konferenci, ki bo med 20. in 21. januarjem potekala v Zagrebu, predstavila letošnji bienale oblikovanja Daleč, tako blizu.

Konferenca je zaključni dogodek dveletnega projekta Practicing Design Project, ki poteka pod okriljem Erasmus + .  Projekt sestavljajo Društvo oblikovalcev Hrvaške (HDD), designaustria (Avstrija), Public Room (Makedonija); VERN’ Univerza uporabnih znanosti (Hrvaška),  Fakulteta za umetnost in oblikovanje, Evropska univerza Republike Makedonije ter podjetji Prostoria ltd. (Hrvaška) and Zavar ltd. (Makedonija).
 
Na dvodnevni konferenci bodo predstavljeni rezultati programov Study and Practicing Design 1.0 Training. Prvi dan bo posvečen razpravi o rezultatih obeh programov med sodelujočimi v projektu, drugi dan pa bo namenjen razpravi o neformalnem izobraževanju na področju oblikovanje, o oblikovanju v splošnem izobraževanju in o prihodnosti izobraževanja na področju oblikovanja, s posebnim poudarkom na regionalnih praksah.

Več.

Thumb

1. mednarodni simpozij krajinske arhitekture Landezine LIVE

Spletni portal Landezine pripravlja 1. mednarodni simpozij krajinske arhitekture Landezine LIVE, ki bo potekal v petek, 20. januarja 2017, v Stari mestni elektrarni - Elektro Ljubljana (Slomškova 18) v Ljubljani. Osrednja tema simpozija bo interdiscipinarni pristop k oblikovanju odprtega prostora. Na dogodku bodo s predavanji in na okrogli mizi sodelovali uveljavljeni tuji (Antje Stokman, Jenny B. Osuldsen, Martí Franch Batllori) in domači strokovnjaki (Ana Kučan, Matej Blenkuš) s področja krajinske arhitekture in arhitekture. Uredniški odbor landezine.com bo letos prvič podelil nagrado LILA - Landezine International Landscape Award, trenutno edino mednarodno nagrado na svetu, ki ne nagrajuje posameznih projektov, temveč krajinskoarhitekturne kolektive in posameznike za njihov pristop k oblikovanju odprtega prostora. Nagrado bo po izboru mednarodne žirije prejel katalonski biro EMF - Estudi Marti Franch.

Spletni portal Landezine je ustanovil slovenski krajinski arhitekt Zaš Brezar leta 2009 v Ljubljani z namenom objavljanja krajinskoarhitekturnih projektov s celega sveta. Uveljavil se je kot eden najbolj prepoznavnih spletnih medijev s področja krajinske arhitekture na svetu. V letu 2016 so razširili obseg delovanja in okrepili prisotnost v mednarodni skupnosti krajinskih arhitektov predvsem z ustanovitvijo sekcije “Landscape Issues”, organizacijo nagrade LILA - Landezine International Landscape Award ter dogodka Landezine LIVE.

Program dogodka in več podrobnosti o dogodku >>

Thumb

Razpis za BIO 25: spremljevalni projekti

Muzej za arhitekturo in oblikovanje, organizator 25. bienala oblikovanja (BIO 25) v Ljubljani, objavlja odprti poziv za sodelovanje pri programu BIO 25: SPREMLJEVALNI PROJEKTI, programu vzporednih dogodkov, katerega namen je podati širši pogled na vprašanja, ki jih obravnava osrednja razstava bienala DALEČ, TAKO BLIZU

K sodelovanju pri programu SPREMLJEVALNI PROJEKTI, ki bo bienale obogatil z raznolikim programom dogodkov, razstav, predavanj in drugih projektov, vabimo lokalne in mednarodne oblikovalce, kustose, izobraževalne ustanove in kulturne organizacije.

Več informacij in prijava >>

ROK ZA ODDAJO PRIJAV
Mednarodni projekti: 15. januar 2017
Lokalni projekti: 15. februar 2017
 

Thumb

Odprti poziv: Postcards from the Anthropocene

Vabljeni k sodelovanju na simpoziju, ki bo med 22. in 24. junijem 2017 potekal na fakulteti za arhitekturo in krajinsko arhitekturo edinburške univerze. Simpozij organizira Tiago Torres Campos, izbran obetaven ustvarjalec programa 2016 platforme Future Architecture.

Simpozij je zamišljen kot razglednice iz antropocena in bo raziskoval, kako se s tem spreminja njegovo dojemanje in manifestacija. Na simpoziju bodo sodelovali tudi Etienne Turpin, Jussi Parikka, Mark Dorrian, Nigel Clark, Susan Schuppli.

Prijave do 24. februarja 2017.

Več>>

1 2 3 4 5  ...