Thumb

BIO 25 na seznamu 10 najboljših razstav leta 2017

Uredništvo revije Metropolis Magazine je razstavo BIO 25: Daleč, tako blizu pod vodstvom kustosinj Angele Rui in Maje Vardjan uvrstilo na seznam 10 najboljših arhitekturnih in oblikovalskih razstav na svetu v letu 2017. Bienale oblikovanje (BIO) je tako zopet postavljen ob bok razstavam svetovno priznanih institucij, kot so Barbican Centre, Chicago Architecture Biennial, The Metropolitan Museum of Art, New York ter MoMA The Museum of Modern Art. Celoten seznam razstav si lahko ogledate tukaj.

Preverite tudi ostale odzive na BIO 25 tukaj.


 

Thumb

Sanacijska dela v MAO

Zaradi sanacijskih del v enem od razstaviščih prostorov bo do konca tedna nekoliko moten ogled razstave Stanko Kristl, arhitekt. Humanost in prostor. Tako je ta teden ogled razstave brezplačen.

Zaradi morebitnih nevščečnosti se opravičujemo!

Thumb

Razpis za Evropsko nagrado za urbani javni prostor 2018

Odprt je razpis za 10. Evropsko nagrado za urbani javni prostor 2018, pri kateri je partner tudi MAO. Nagrado od leta 2000 na dve leti podeljuje Center za sodobno kulturo iz Barcelone, izpostavlja pa pomen javnega protora v demokratičnem življenju mest. Leta 2012 je nagrado prejela slovenska Prenova nabrežij reke Ljubljanice.

Nagrada se podeljujejo avtorjem posegov, ki ustvarjajo, ohranjajo ali izboljšujejo demokratično kakovost urbanih prostorov. Dela se lahko prijavijo brezplačno preko spletne strani nagrade med 15. januarjem in 21. februarjem, eden od pogojev pa je, da so bila le-ta realizirana v evropskih mestih v letih 2016 in 2017.

Tokratno žirijo sestavlja deset članov, ki jim predseduje arhitekt Olga Tarrasó (CCCB), vključuje še direktorje šestih institucij: Deutsches Architekturmuseum, DAM, Frankfurt, Arkkitehtuurimuseo, Helsinki, La Cité de l'Architecture et du PATRIMOINE, Pariz, Architekturzentrum Wien, AZW, Dunaj, The Architecture Foundation, AF, London in MAO.

Že drugo leto zapored bosta člana žirije tudi zgodovinar in kritik Hans Ibelings ter poljska arhitektka Ewa P. Porebska. Deseti član pa prihaja iz CCCB in nima pravice do glasovanja.

Zmagovalca bodo razglasili na slavnostni podelitvi nagrad junija v Barceloni.

Več o nagradi!

Thumb

Razpis za Pro Carton Young Designers Award 2018

Evropsko združenje proizvajalcev kartona in kartonske embalaž vabi študente oblikovanja, da prijavijo izdelke iz kartona v štirih kategorijah. Med prispelimi prijavami bodo izbrali 6 finalistov in 4 zmagovalce. Avtorji izbranih projektov bodo skupaj s profesorji povabljeni na razglasitev zmagovalcev na kongresu ECMA v Rigi, štirje zmagovalci pa bodo med drugim obiskali podjetje Metsä Board na Finskem ter se udeležili usposabljanja v podjetju Mayr-Melnhof Packaging v Avstriji.

Rok za prijave je sredina maja 2018.

Za najljubši projekt ožjega izbora bo glasovala tudi splošna javnost - zmagovalec z največ glasovi bo prejel iPad, kot tudi eden od glasovalcev.

Več>>

1 2 3 4 5  ...