Thumb

BIO 25: Daleč, tako blizu

Kmalu odkrivamo program 25. bienala oblikovanja - BIO 25: Daleč, tako blizu, ki bo javnosti na ogled od 25. maja do 29. oktobra 2017 v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) ter na sedmih drugih lokacijah po Sloveniji. Preglejte okvirni program uvodnega tedna in si zabeležite datume. bio.si/sl/program/

Thumb

Sladek začetek meseca v Kavarni MAO

Odslej so prvi vikendi v mesecu pregrešno sladki! Vsako prvo soboto in nedeljo prijazno vabljeni v Kavarno MAO, kjer vas bodo še posebej razvajali. Ob predložitvi odrezka muzejske vstopnice sladokusce čakajo ugodnejše ponudbe.
 
Lolitina tortica + topli napitek: 4,5 €
 
Pridružite se nam že v soboto, ko nas čaka vodstvo po gradu s Katarino Metelko. Nato s pestrim programom nadaljujemo v nedeljo, ko se obeta brezplačno vodstvo po razstavi Končna postaja: morje?.

Vsako prvo nedeljo v mesecu je vstop v muzej prost!

Thumb

Kam čez vikend? V MAO!

Kam čez vikend? V MAO!
Ker se razstava Končna postaja: morje? počasi izteka, nam pomladni veter prinaša pogostejša vodstva po razstavi in po gradu Fužine.

1. 4. | 11.00 - Vodstvo po gradu Fužine s Katarino Metelko
2. 4. | 11.00 - Katarina Metelko: Končna postaja: morje?
9. 4. | 11.00 - dr. Katarina Katja Predovnik: Končna postaja: morje?
22. 4. | 11.00 - Vodstvo po gradu Fužine s Katarino Metelko v angleškem jeziku (odslej vsako zadnjo soboto v mesecu)
23. 4. | 11.00 - Nikola Pongrac in Špela Šubic: Končna postaja: morje? 

VABLJENI!

Thumb

Kulturni bazar 2017

Vabljeni na Kulturni bazar, ki bo potekal 30. marca v Cankarjevem domu. Na njem bo tudi letos sodelovalo več kot 300 kulturnih ustanov ter samostojni kulturni ustvarjalci iz cele Slovenije. Predstavljene bodo različne možnosti izvajanja kulturnih dejavnosti za otroke in mladino v okviru šolskih in izvenšolskih dejavnosti. Na bazarju bodo potekale tudi različne strokovne delavnice o kulturno-umetnostni vzgoji, prihaja pa tudi bogat program kulturnih dogodkov, kot so gledališke predstave, filmske projekcije, lutkovne predstave in drugo.

DELAVNICE
Obiščite stojnico MAO, kjer bomo predstavili pedagoški program za šole in nedeljske ustvarjalnice MINIMAO. Prelevili pa se bomo tudi arhitekturne detektive in razvozlali mnoge uganke, raziskovali bomo kultni Mächtigov kiosk K67 in spoznavali, kako iz skice in načrta nastane 3D maketa, Plečnikovo leto pa bomo obeležili s spoznavanjem simetrij stiliziranega okrasja preko Plečnikovih ilustracij za Finžgarjevo pravljico Makalonca.

PREDSTAVITEV
Zelo toplo pa vabljeni ob 10.30 v ŠTIHOVO DVORANO na predavanje o dobrih praksah na področju izobraževanja o prostoru in arhitekturi. Predstavljene bodo izbrani primeri dobrih izkušenj neformalnega izobraževanja o urejanju prostora in arhitekturi, ki so dosežek sodelovanja posameznih izvajalskih organizacij in izobraževalnih ustanov. Področje ozaveščanja, vzgoje in izobraževanja o kulturi bivanja, trajnostnem razvoju, urejanju prostora in arhitekturi je zanimivo ter nujno potrebno za trajnostno naravnan prostorski razvoj, za sodelovanje posameznikov pri razvoju prostorske kulture ter za sprejemanje osebnih odločitev o načinih in kulturi bivanja. Po predstavitvah bo čas tudi za vprašanja in razpravo.

Na predstavitvi bodo sodelovali Metro SR, zavod za prostor Savinjske regije, Celje; Gimnazija Celje – Center; OŠ Danile Kumar; Urbanistični inštitut RS – UIRS; Iniciativa Skupaj na ploščad; Muzej za arhitekturo in oblikovanje – MAO; Inštitut za politike prostora – IPoP; OŠ Nove Fužine, Ljubljana; Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana; Pazi!park; Center arhitekture Slovenije; OŠ Kobarid; Mestna občina Novo mesto; Ministrstvo za kulturo RS; Ministrstvo za okolje in prostor RS

Več o Kulturnem bazarju 2017.

1 2 3 4 5  ...