Thumb

Sodelujte v delavnicah Future Architecture Festivala

Pridružite se Anji Humljan na participatorno čutno usmerjeni delavnici, raziskujte biološke materiale z Esen Gökçe Özdamar na Bioplarch delavnici ali v delavnici Skupni prostori javne prostore ljubljanskih modernističnih sosesk s Planom Comun. Udeležba je brezplačna, delavnici Bioplarch in Skupni prostori bosta potekali v angleškem jeziku.

Prijavite se lahko po elekrtonski pošti na izobrazevanje(at)mao.si. Prosimo, da prijavi priložite kratek CV in navedete, na katero delavnico se prijavljate. Rok za prijave je 22. 9.!

Arhitektura je človeška
Jože Plečnik in Urbana joga

24 Sep ob 10.00, center Ljubljane
Na delavnici boste uporabili čutila in čuječno meditacijo v gibanju, ki vam bo približala popolnoma nov svet arhitekture. Dotik je osnova naših čutil. Z manipulacijo, vdihavanjem, poslušanjem in okušanjem bomo odkrili čutno stran arhitekture, ki jo vsi pogosto spregledamo. Čuječna meditacija lahko z nekaj vaje dvigne vaš nivo koncentracije, razjasni vaše misli in vam da globlji občutek prostora. Vse to informira inovativne pristope k arhitekturi in oblikovanju.
Štiriurna delavnica Urbane joge odpira doživljanje Plečnikove arhitekture s čutno meditacijo v gibanju. Skozi različne faze zavedanja telesa v prostoru bomo sledili dražljajem arhitektovih prostorskih intervencij.
organizator: Copenhagen Architecture Festival
mentorica: Anja Humljan (The Urban Yoga), vodi: Natalija Lapajne, kustosinja MAO

Bioplarch
25-27 Sep ob 11.00, MAO
Delavnica Bioplarch je namenjena udeležencem s področja arhitekture, oblikovanja ali drugih disciplin ter prinaša aktivno izkušnjo občutka materiala in razumevanje narave materialov iz bioplastike. Pričakuje se, da udeleženci razumejo haptično zaznavanje na različnih nivojih, od raziskav do proizvodnje. Delavnica vključuje spoznavanje in razvijanje oblikovalskih procesov, delo z materiali na bio osnovi in njihovo spreminjanje v haptične površine, raziskovanje tem na področju trajnosti in iskanje »novih« materialov za bolj zeleno in trajnostno prihodnost.
organizator: Tirana Design Week / POLIS University Tirana
mentorica: Esen Gökçe Özdamar

Skupni prostori - Delavnica je že zapolnjena!
25-27 Sep ob 11.00, MAO
Na delavnici bomo obravnavali javne prostore v modernističnih soseskah Ljubljane. Udeleženci se bodo ukvarjali z vprašanjem, kako vzpostaviti, spodbujati in okrepiti različne rabe javnega prostora ter ustvariti njihova specifična razmerja z okolico. Razvili bodo predloge, ki bodo nadgradili zapuščene in malo rabljene javne prostore v ljubljanskih soseskah.
organizator: Museum of Architecture and Design (MAO)
mentorja: Felipe De Ferrari, Kim Courrèges (Plan Común)

Več o Future Architecture Festivalu.

Thumb

Umetnost, šport in dediščina

Zavod RS za šolstvo (ZRSŠ), Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS (MIZŠ – Direktorat za šport in Urad za razvoj izobraževanja), Ministrstvo za kulturo RS (MK), Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS), Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani ter Zavod EN-KNAP v okviru Evropskega tedna športa 2017 vabijo na celodnevni nacionalni strokovni posvet Umetnost, šport in dediščina, ki bo v ponedeljek, 25. septembra 2017, v Centru kulture Španski borci, Zaloška 61, Ljubljana.

Od 25. septembra do 14. oktobra 2017 bo v Španskih borcih na ogled tudi istoimenska razstava.

Na dan posveta in otvoritve razstave se bodo zvrstili štirje vodeni ogledi, bogat spremljevalni program za šole in izobraževalne delavnice pa bo postregel tudi z delavnicami in vodenimi ogledi, 10. oktobra bosta ob 18.00 po njej vodili tudi kustosinja MAO Natalija Lapajne in kustosinja MG+MSUM Adela Železnik, posebna pozornost pa bo namenjena obeleževanju Evropskega tedna športa med 23 in 30. septembrom.

Preverite dogodke in termine>>

Thumb

Poziv za The Cradle to Cradle Product Design Challange!

Mednarodni natečajomogoča sedanjim, nastajajočim in bodočim oblikovalcem, da se naučijo in uporabljajo kritične strategije za predstavitev izdelkov za krožno gospodarstvo. Sodelujte v štirih kategorijah: najboljši celostni projekt, najboljša uporaba materiala Cradle to Cradle, najboljša uporaba Autodesk Fusion 360 ter najboljša uporaba aluminija.

Prijava poteka v treh korakih: najprej se prijavite na spletni tečaj, kjer se naučite principov, strategij in primerov uporabe oblikovanja v krožnem gospodarstvu, v drugem koraku raziskujte materiale s certifikatom Cradle to Cradle, na koncu pa razvijte inovativen proizvod ali sistem izdelkov.

Zmagovalni projekti prejmejo denarne nagrade, tretji korak pa mora biti oddan do 1. decembra.

Več>>

Thumb

Poziv za prostovoljce na Future Architecture Festivalu!

Vas zanimajo teme in vprašanja grajenega okolja? Razmišljate o idejah mest prihodnosti? Ali menite, da lahko antropocen spremenimo v simbiocen? Se navdušujete nad okoljen, ki nas obdaja? Želite pogledati v prihodnost?

Future Architecture Festival in Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) vabita vse študente in vse druge ljubitelje arhitekture, urbanizma in krajinske arhitekture ter tiste, ki boste to še postali, vseh starosti iz Slovenije in izven nje, da sodelujete pri organizaciji prvega Future Architecture Festival, ki se bo odvijal med 20. in 30. septembrom v Ljubljani.

Vsi zainteresirani kandidati pošljite kratek življenjepis skupaj s svojimi kontaktnimi informacijami, informacijami o razpoložljivosti ter dogodki, ki bi si jih želeli soustvarjati na info(at)futurearchitectureplatform.org do 20. septembra.

P.S .: Iščemo tudi prostovoljce, ki fizično sicer ne morejo biti pristoni, so pa lahko v duhu. Več informacij na info(at)futurearchitectureplatform.org.

Več o Future Architecture platformi.

1 2 3 4 5  ...