Thumb

Nedelje v MAO

17.10.2018

21. 10. / 4. 11. / 18. 11. / 2. 12. / 16. 12. / 30. 12. 2018 / 13. 1. / 27. 01. / 10. 2. / 24. 2. / 10. 3. / 24. 3. 2019  ob 11. uri

Nedelje v MAO so namenjene družinam in posameznikom, ki želijo dopoldan preživeti v naši družbi. Vsako drugo nedeljo se nam lahko pridružite na vodenem ogledu ali ustvarjalni delavnici za različne starostne skupine.

Vodeni ogledi
Vodstvo omogoča podrobnejši vpogled v predstavljene tematike in pereča vprašanja, ki se izpostavljajo: »Kako skrbimo za naše reke, jezera in podzemne vode? Znamo urediti odvajanje odpadnih voda? Kako vzdržujemo vodne vire? Kako vpliva na onesnaženost voda tako imenovani razvoj – industrializacija, intenzivno kmetijstvo, urbanizacija in rast prebivalstva?«
O ravnanju z vodo in prostorom ter spremembah, ki smo jim priča v sodobnem času, nam bodo podrobneje spregovorili kustosi razstave ter drugi strokovnjaki.

Ustvarjalne delavnice
Ustvarjalnica je prostor zabave, igre, ustvarjanja, spoznavanja in druženja. Prostor, kjer lahko otroci od 5. do 12. leta preživljajo prosti čas v spoznavanju arhitekture in oblikovanja. S pogovorom in zabavnimi učnimi pripomočki spoznavajo temo razstave, nato pa z novim znanjem in veliko domišljije ustvarjajo lastne izdelke. Pri mlajših so k sodelovanju vabljeni tudi starši, sicer pa jih vabimo, da se udeležijo hkratnega javnega vodstva po razstavi, ki ga izvajajo bodisi kustosi bodisi različni strokovnjaki.

Naslovi ustvarjalnic:
Načrtovalske igre v poplavnem prostoru
MostOgradnja
(Ne)skrite vodne poti
Hiše na vodi-nekoč, danes, jutri
Atlantida – mesto pod vodo
Voda, steklo in zvok
Mali in veliki čolnarji – izdelava ladjic in bandere
Povodni mož – ura poezije in pravljic

Več informacij na izobrazevanje(at)mao.si.

Več o razstavi>>